Σάββατο 30 Μαρτίου 2019

ΑΜΑΛΘΕΙΑ ΥΜΝΟΣ ΤΗΣ ΝΟΤΑΣ ΚΥΜΟΘΟΗ




ΑΜΑΛΘΕΙΑ ΥΜΝΟΣ ΤΗΣ ΝΟΤΑΣ ΚΥΜΟΘΟΗ

Ω!..Υπέροχη και καλοσυνάτη Νύμφη Αμάλθεια οπού ο Ζευς σου έδωσε άφθονα τα γήινα αγαθά, από ευγνωμοσύνη...
Έλα, φέρε την αφθονία σου σε όλων μας τις παλάμες καθώς αγωνιζόμαστε τίμια καθημερινά για το δικό μας καλό και για το καλό των άλλων.
Έλα σε όσους μας βοηθούν στις δυσκολίες μας και φέρε αφθονία αγαθών σε όλα τους τα επίπεδα γιατί στερήθηκαν για να μας προσφέρουν αυτά όπου μας έδωσαν!!!

Έλα σε όσους βοηθούν τους ταλαίπωρους Έλληνες κι Ελληνίδες και φέρε τους βοήθεια, γιατί δεν την αρνήθηκαν όταν την ζήτησαν.
Έλα και φέρε τ΄ αγαθά σου στους μικρούς θεούς της προσφυγιάς, αλλά και σε όλων τα σπιτικά οπού πονάνε κι υποφέρουν, για να έχουν χαρά και αγαλλίαση.
Έλα σε όλους τους μοναχικούς Έλληνες κι Ελληνίδες οπού πονούν και υποφέρουν από μοναξιά και φέρε καλοσύνη και χαρά κι όμορφη συντροφιά.

Έλα και σε όλα τα παιδιά που ξενιτεύονται και άπλωσε στις παλάμες τους και στους χώρους όπου κατοικούν αφθονίας αγαθά σε όλα τους τα επίπεδα!!!
Ευλογημένη κόρη, έλα, φέρε την αφθονία σου εκεί, οπού οι άνθρωποι τον συνάνθρωπο αγαπούν και βοηθούν στις δυσκολίες της άσχημης στιγμής του, έλα, Αμάλθεια εσύ, συμπονετική κι ευλογημένη Νύμφη και στάξε αμβροσία και νέκταρ σε όλους της γης τους πεινασμένους και κατατρεγμένους, σώσε τους υπέροχη κι αθάνατη κόρη όπου κι αν είναι...
Ω!..Νύμφη Αμάλθεια, έλα, στο χώρο ετούτο οπού σε προσκαλώ κι άπλωσε όλη σου την αφθονία,
αφού τίποτα στην όλη αιωνιότητα του Σύμπαντος δεν χάνεται.
Μήτε η δική σου αγάπη, ευγνωμοσύνη ,συμπόνοια και βοήθεια έχει χαθεί.
Έλα κι άπλωσε όλα σου τ΄αγαθά στο χώρο ετούτο και στις δικές μου παλάμες!
Κι ας λάμψει πάλι ολόλαμπρο των Ελλήνων το ιερό Πνεύμα
κι όλη η αφθονία ας ξεχειλίσει απ΄των Ελλήνων κι Ελληνίδων τις καρδιές
και στων σπιτιών τους ν΄απλωθεί η αφθονία κι ας γεμίσουν αγαθά οι αποθήκες τους όλες!!!
Αμέν
Με φως και αγάπη
Νότα Κυμοθόη

Δεν υπάρχουν σχόλια: